Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 0.5 dl flytande margarin
- 250 g kesella mager
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 1 dl socker
- vetemjöl ca 14 dl
- russin
- 1 st ägg uppvispat
Gör så här
1
                Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och margarin till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt Kesella, saffran, socker och nästan allt mjölet.
            
2
                Arbeta ihop degen så den blir smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
            
3
                Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och arbeta den på mjölat bakbord. Dela i 20 delar. Dela upp varje del på tre bitar.
            
4
                Rulla ut dem till lillfingertjocka längder. Fläta ihop längderna tre och tre och forma flätan till en krans. Låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper. Garnera med russin – tryck ner dem i “skarvarna”.
            
5
                Pensla med uppvispat ägg.
            
6
                Grädda i övre delen av ugnen ca 10 minuter.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            










 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Perfekt för julaftonens grötfrukost!
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.