Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk malen ingefära
- 2.5 msk ingefära syltad, strimlad
- 1 dl vatten
- 75 g smör
Gör så här
1
Smöra och bröa en rund (eller stjärnformad) kakform som rymmer 1 1/2 liter.
2
Vispa äggen pösiga med sockret. Blanda mjöl, bakpulver och malen ingefära, vänd ner blandningen, liksom den syltade ingefäran, i äggpöset.
3
Koka upp vattnet och låt smöret smälta i vätskan. Blanda den het i smeten och grädda genast i nedre delen av 175 grader varm ugn cirka 45 minuter.
4
Låt den färdiga kakan stadga sig i ugnen några minuter innan den stjälps upp på fat och lossas. Låt den svalna med formen över sig.
För recept på fler julkakor, klicka på länkarna.