Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen ingefära
  • 2.5 msk ingefära syltad, strimlad
  • 1 dl vatten
  • 75 g smör

Gör så här

1
Smöra och bröa en rund (eller stjärnformad) kakform som rymmer 1 1/2 liter.

2
Vispa äggen pösiga med sockret. Blanda mjöl, bakpulver och malen ingefära, vänd ner blandningen, liksom den syltade ingefäran, i äggpöset.

3
Koka upp vattnet och låt smöret smälta i vätskan. Blanda den het i smeten och grädda genast i nedre delen av 175 grader varm ugn cirka 45 minuter.

4
Låt den färdiga kakan stadga sig i ugnen några minuter innan den stjälps upp på fat och lossas. Låt den svalna med formen över sig.


Kommentar:
För recept på fler julkakor, klicka på länkarna.