Du behöver

  • 4 st paprikor stora röda
  • 1 st purjolök medelstor
  • 3.5 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Tärna de ansade paprikorna, skiva purjolöken. Fräs grönsakerna i fett en stund. Rör ned mjölet.

2
Häll i buljongen och koka under lock i cirka 15 minuter.

3
Passera soppan eller kör den i matberedaren eller mixer. Koka upp den på nytt, tillsätt grädden och smaka av med lite salt och peppar.

4
Strö i något grönt, till exempel purjolöksringar, och servera soppan, gärna med en klick crème fraîche eller en ostkrustad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.