Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 1.5 st tomater burkar skalade
  • olja
  • salt vitpeppar och några stänk chilipeppar eller chiliolja
  • 2.5 st ägg
  • fetaost ca 75 g

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök fint. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna. Skär de skalade tomaterna i bitar (och spara spadet).

2
Fräs lök och vitlök mjuka i en stekpanna, lägg i de strimlade paprikorna och låt steka på svag värme. Lägg i tomatbitarna och späd med lite av tomatspadet. Låt småputtra under lock cirka 10 minuter. Krydda med salt, peppar och lite chilipeppar.

3
Gör fördjupningar i grönsaksmassan med baksidan av en sked, knäck ner äggen och strö smulad fetaost runt om. Lägg på lock och låt småputtra tills äggen stelnar.