Du behöver
- ca 300 g färsk laxfilé
- citronklyftor
- Till pensling:
- 1-2 msk olivolja
- 1-2 krm citronpeppar
- salt
- Sallad:
- 1 avokado
- 1 klyfta isbergssallad
- 2 tomater
- 1/2 tsk italiensk salladskrydda
- 2 tsk olivolja
Gör så här
1
Skär loss laxfilén från skinnet och ta bort eventuella ben. Skär laxen tvärs över i cm-tjocka skivor och trä upp dem på spett tillsammans med citronklyftor. Använd helst två spett per fiskbit, så går inte fisken sönder.
2
Blanda olivolja och rikligt med citronpeppar och pensla fisken. Låt den ligga svalt medan salladen blandas.
3
Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur den. Strimla salladen och skär tomaterna i bitar. Blanda avokado, sallad och tomater och smaksätt med salladskrydda. Ringla över lite olivolja.
4
Grilla spetten under grillelementet i ugnen eller på en kontaktgrill, 2-3 minuter per sida tills laxen är genomstekt utan att ha blivit torr. Salta.
5
Bjud laxspetten med salladen.