Du behöver

  • ca 300 g färsk laxfilé
  • citronklyftor
  • Till pensling:
  • 1-2 msk olivolja
  • 1-2 krm citronpeppar
  • salt
  • Sallad:
  • 1 avokado
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1/2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

1
Skär loss laxfilén från skinnet och ta bort eventuella ben. Skär laxen tvärs över i cm-tjocka skivor och trä upp dem på spett tillsammans med citronklyftor. Använd helst två spett per fiskbit, så går inte fisken sönder.

2
Blanda olivolja och rikligt med citronpeppar och pensla fisken. Låt den ligga svalt medan salladen blandas.

3
Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur den. Strimla salladen och skär tomaterna i bitar. Blanda avokado, sallad och tomater och smaksätt med salladskrydda. Ringla över lite olivolja.

4
Grilla spetten under grillelementet i ugnen eller på en kontaktgrill, 2-3 minuter per sida tills laxen är genomstekt utan att ha blivit torr. Salta.

5
Bjud laxspetten med salladen.