Du behöver
- 5 st morötter medelstora
- 2 st gula lökar
- 1 st squash medelstor
- 1 st fänkål
- 3 msk olivolja
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 dl hackad persilja
- 100 g sötsura marinerade vitlökar eller hot garlic med sin marinad
- 1 st naturella vita bönor ca 400 g, eller kikärtor
- 3 dl grädde
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk vinäger
- 2 msk honung
- salt och peppar
- tabasco en aning
Tillbehör:
kokt ris eller pasta
Gör så här
1
Skala och skiva morötter och lök. Ansa och skär squash och fänkål i mindre bitar. Fräs morötter, lök, squash och fänkål i oljan några minuter på svag värme utan att den får färg.
2
Häll på buljongen och sjud under lock i 10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Rör ner persilja, vitlöksklyftorna med sin marinad, bönor, grädde och crème fraiche. Smaka av med vinäger, honung och kryddor.