Du behöver

  • 5 st morötter medelstora
  • 2 st gula lökar
  • 1 st squash medelstor
  • 1 st fänkål
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl hackad persilja
  • 100 g sötsura marinerade vitlökar eller hot garlic med sin marinad
  • 1 st naturella vita bönor ca 400 g, eller kikärtor
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk honung
  • salt och peppar
  • tabasco en aning

Tillbehör:

kokt ris eller pasta

Gör så här

1
Skala och skiva morötter och lök. Ansa och skär squash och fänkål i mindre bitar. Fräs morötter, lök, squash och fänkål i oljan några minuter på svag värme utan att den får färg.

2
Häll på buljongen och sjud under lock i 10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Rör ner persilja, vitlöksklyftorna med sin marinad, bönor, grädde och crème fraiche. Smaka av med vinäger, honung och kryddor.