Du behöver

  • 600 g lammlår eller -bog i skivor
  • Marinad:
  • 1 flaska (2 dl) kiwijuice
  • (Brämhults Jos)
  • eller 2-3 mosade kiwifrukter
  • 3 tsk engelskt senapspulver
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk olja
  • 4 knappt mogna kiwifrukter

Gör så här

1
Dela lammlårsskivorna i bitar om de ska tillagas på spett. Snitta genom hinnan på 4-6 ställen runt om kanten ifall skivorna ska grillas hela (då vrider inte skivorna sig så mycket på grillen). Kött från låret blir mörare än bogkött.

2
Blanda marinaden av juice (öppna försiktigt om flaskan känns bullig, juicen kan ha börjat jäsa, eftersom den är en känslig färskvara), senapspulver som rörs ut i soja och olja. Häll marinaden över köttet och täck.

3
Låt köttet dra i kylskåp över natten. Färsk kiwi innehåller enzym som mörar köttet.

4
Droppa av köttet på hushållspapper. Grilla lammspetten eller skivorna tills köttet är svagt rosa inuti.

5
Skala kiwifrukterna och dela varje i fyra delar.

6
Trä på spett och grilla frukterna ljumma att serveras till lammet.