Du behöver

  • 2 näve kantareller
  • smör eller margarin
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar några korn
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 skiva formfranska
  • smör eller margarin
  • ost gärna grevé
  • 1 nypa dill finhackad

Gör så här

1
Rensa kantarellerna från eventuella skogsrester.

2
Förväll dem i en stekpanna så att de krymper ordentligt. Efter några minuter lägger du i en klick smör. Stek kantarellerna på medelvärme. Pudra över med socker, salt och lite svartpeppar.

3
Skaka/vispa ihop mjöl och mjölk. (Om du vill ha en lyxigare variant, byt ut mjölken mot grädde.) Häll över kantarellerna och låt stuvningen sjuda en stund. Bred margarin eller smör på brödet och lägg på stuvningen. Lägg eventuellt på ett par ostskivor. Gratinera i 200 grader varm ugn i 5-10 minuter tills brödet fått gyllenbrun färg.

4
Toppa med hackad dill efter gratineringen.


Kommentar:
“Det finns inget så ljuvligt som ett par kantarellmackor när man kommer hem och har röjt i skogen. Oftast hittar man ju lite att stoppa i fickan”, säger mackans upphovsman.