Du behöver

  • 1 vattenmelon, 2 dl mixad saft av
  • Lag:
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker över måttlig värme. Rör tills sockret har smält. Låt sockerlagen koka i exakt 5 minuter från det ögonblick den kokar upp.

2
Tag kastrullen från värmen och låt lagen svalna.

3
Gröp ur fruktköttet från en vattenmelon och kör i matberedare eller med en elvisp tills du har 2 dl melonsaft.

4
Rör ner melonsaften i den avsvalnade sockerlagen.

5
Häll blandningen i en form. Frys i 3-4 timmar. Rör om cirka en gång i halvtimmen och skrapa ner de frusna ispartiklarna som bildas runt kanterna i formen. Servera i glas.


Kommentar:
Läskande gott för varma sommardagar. Den smälter rätt snabbt så det gäller att servera genast, gärna med sked
eller stora sugrör.