Du behöver

  • ris ca 5 dl kokt
  • sesamolja till stekning

Wokning:

1 st gul lök
1 bitar purjolök
5 st salladslökar
150 g broccolibuketter
1 pkt minimajs fryst eller
1 st wokgrönsaker 400 g
olja till stekning
2 dl sötsur sås
okra 2-3 färska
1.5 tsk maizena + 1 dl kallt vatten

Marinerad tofu:

325 g fast tofu (sojabönsost)
1 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
2.5 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk currypasta
stjärnanis en nypa malen
sesamolja till stekning
sesamfrön

Gör så här

1
Gör i ordning ingredienserna till tofumarinaden och häll över tärnad tofu i en skål. Ställ svalt under några timmar och vänd några gånger.

2
Kör det kokta riset i mixer och klappa ut rismassan i en form. Låt stå i kylskåpet ett par timmar. Skär sedan i rutor och stek mochi guldgula på båda sidorna i sesamolja.

3
Putsa och ansa grönsakerna och fräs dem hastigt i olja i en wok. Häll på sötsur sås, lägg i några skivade okra och låt puttra i 5 minuter. Häll i en redning av maizenamjöl och vatten, rör om och koka upp. Dra av plattan.

4
Låt tofun rinna av, stek den hastigt i sesamolja i en panna och servera den till de wokade grönsakerna med mochi, guldgula riskakor. Garnera med sesamfrön.