Du behöver

  • 1 dl bröd torkat smulat vitt
  • 1 dl vatten
  • 200 g blandfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar nymalen
  • 1 msk persilja klippt

Kokning:

5 dl vatten
1.5 msk kalvfond

Sås:

1 msk smör
1 msk vetemjöl
1.5 dl buljong (från kokningen)
2 tsk saft av citron
1 st äggula
0.75 dl matlagningsgrädde 15 %
kapris ca 2 tsk

Att äta till:

ris och kokt broccoli

Gör så här

1
Låt brödet svälla i vattnet cirka 10 minuter. Blanda i färsen, salt och peppar. Vänd också ner persiljan i färsen. Forma med en matsked

2
åtta lika stora bullar.

3
Använd en liten kastrull och sjud några bullar i taget i buljongen, cirka 15 minuter. Ta upp bullarna vartefter och håll dem varma i karott under folie.

4
Smält matfettet till såsen, rör i mjölet, späd med buljongen och smaksätt med citronsaft. Sjud såsen 5 minuter. Vispa samman ägggula och grädde. Ta såsen från värmen och vispa ner ägg-grädden. Smaka av såsen noga och häll den över bullarna.

5
Strö över kapris och ät ris och kokt broccoli till.