Du behöver

  • 1 kg tomater
    2 vitlöksklyftor
    2 gula lökar
    1 msk olivolja
    1 1/2 msk vetemjöl
    8 dl grönsaksbuljong
    1 krm paprikapulver
    3 msk färsk basilika
    1 msk färsk timjan
    1/2 tsk svartpeppar
    (2 msk tomatpuré)
    3-4 msk vispgrädde
    1-2 tsk salt
    (sherry, madei

Gör så här

1
Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Dela dem i klyftor. Fräs vitlök, lök och tomatklyftor i olivolja. Strö över mjölet och blanda runt ordentligt. Tillsätt buljongen, kryddorna och eventuellt lite tomatpuré för den vackra färgens skull.

2
Låt blandningen koka i 15-20 minuter. Dra grytan från plattan och smaka av med grädde, salt och eventuellt lite sherry, madeira eller strösocker.