Du behöver

  • 10 st kokta kalla potatisar (färsk)
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl gräslök
  • 1.5 msk pepparrot nyriven
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar

Serveras till:

650 g rökt fisk

Gör så här

1
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda gräddfil, majonnäs, vatten och gräslök. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. Vänd försiktigt ner såsen i potatisen. Rör eventuellt i lite mer vatten så att det blir lagom såsigt. (Potatisen suger snabbt åt sig såsen.)

2
Lossa skinnet på den rökta fisken, så att det blir lätt att ta för sig. Eller befria den eventuellt helt från skinn och ben till filéer.

3
Servera fisken med potatissalladen, tomater och citronklyftor.