Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk potatismjöl

Apelsinkräm:

3 st äggulor
1 dl strösocker
saft och rivet skal av 1 apelsin och 1
2.5 dl vispgrädde

Till garnering:

apelsinskivor
nougat

Gör så här

1
Vispa vitorna till hårt skum.Tillsätt sockret, blandat med potatismjölet, i en fin stråle. Fortsätt vispa till marängmassan är blank och toppig. Bred ut smeten på smord mjölad plåt till en rund kaka cirka 25 cm i diameter. Grädda i 125 grader i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Stäng av ugnen, men låt bottnen stå kvar 1-2 timmar attt torka i eftervärmen.

2
Vispa samman gulor, socker, apelsin och citronsaft samt skal i en kastrull. Sjud upp krämen under vispning. Låt den svalna. Vispa och blanda ned grädde i den kalla krämen. Bred den över tårtbotten och garnera med hyvlad nougat och apelsinskivor med skalet kvar.

3
En mycket god och frisk tårta som är glutenfri om man mjölar plåten med potatismjöl.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.