Du behöver

  • 5 vårlökar eller 1 purjolök
  • 800 g potatis
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/4 liter fiskbuljong (fond eller tärning)
  • några dillstjälkar
  • 1 kvist timjan
  • ca 400 g laxfilé i kuber
  • ca 200 g späda sockerärter, ev halverade
  • 2 msk klippt dill

Gör så här

1
Ansa lök, potatis och svamp. Skiva löken fint, klyfta potatis och svamp. Fräs purjo, potatis och svamp i lite olja i en rejäl gryta. Häll buljongen i grytan, lägg i det frästa och kryddstjälkarna. Låt sjuda på svag värme under lock tills potatisen är knappt genomkokt.

2
Lägg då i fisken och låt den puttra sig fast och färdig. Strax före servering får sockerärterna bli varma i soppan. Strö på klippt dill.

3
Bjud frasigt brytbröd till.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.