Du behöver

  • 1 pkt bacon
  • 7 skiva formfranska
  • 200 g broccolibuketter
  • 50 g rucolasallad eller färsk spenat
  • 1 st grönsallad huvud valfri
  • Parmesan hyvlad och färsk

Dressing:

5 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
2 st schalottenlökar fint hackade
2 msk gräslök finskuren
0.5 dl persilja finhackad slätbladig

Gör så här

1
Dela och stek baconen knaprig. Låt rinna av på hushållspapper. Skär bort kanterna på formfranskan och dela brödet i tärningar. Stek dem knapriga i lite smör.

2
Dela broccolibuketterna och låt dem koka i cirka 1 minut. Låt rinna av. Skölj och dela salladen i mindre bitar.

3
Lägg upp och blanda alla salladsingredienserna på ett generöst fat. Blanda till dressingen och häll över. Servera.