Du behöver

  • 0.25 pkt jäst ca 12 g
  • 1 tsk salt
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11 dl vetemjöl

Pensling:

ägg uppvispat
sesamfrön

Gör så här

1
Rör ut jäst och salt i en bunke. Häll på vattnet. Rör först ner grahamsmjölet och sedan vetemjölet. Degen ska vara kladdig. Täck bunken med en bakduk. Ställ den i kylen över natten.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ut degen på smord eller papprad plåt. Eftersom degen är kladdig fastnar den lätt på bakplåtspappret. Pensla det därför med olja innan du klickar ut degen. Skulle de färdiggräddade bullarna ändå inte släppa, pensla pappret underifrån med kallt vatten och låt det stå några minuter.

3
Pensla degbitarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda bullarna i 20 minuter.