Du behöver

  • 4 rejäla klyftor lös vitkål
    Hoummusröra:
    1 burk (ca 400 g) kikärter
    1 dl finskivad purjolök
    1 dl (matlagnings)yoghurt
    1/2 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    1 tsk krossade enbär

Gör så här

1
Koka vitkålsklyftorna i saltat vatten 8-10 minuter. De ska ha lite krispighet kvar. Sila av vattnet och håll kålen varm under lock.

2
Sila spadet av kikärterna, och spola av en gång under kallvattenskranen. Häll ärterna i matberedaren. Mosa dem och tillsätt purjo, yoghurt, salt och peppar medan maskinen går. Hoummus ska ha näst intill purékonsistens.

3
Lägg upp hoummusröran på tallrikar. Strö på enbären. Skeda över väl avrunna kålklyftor.

4
Servera renskav till, och kokt potatis om så önskas.

5
Fräs renskav med 1 finhackad lök i 2 msk smör eller margarin. Häll över 1 dl mörkt öl, tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt puttra under lock några minuter tills köttet är mört.