Du behöver

  • 8 dl vatten
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 tsk fänkålsfrön hela
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g fiskfilé (halvtina frysfisken)
  • 2 st röd paprika eller gula paprikor
  • 4 dl mjölk
  • salt 1 dl finskuren dill
  • apelsinskal rivet skal av 1/2

Aïoli:

2 st vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche

Gör så här

1
Gör först aïolin: Pressa vitlöken och blanda i crème fraîchen. Häll i serveringsskål och ställ i kylen.

2
Häll vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar, fänkålsfrön, curry och gurkmeja. Koka 5 minuter.

3
Skär fisken i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg ner fisk och paprika i kastrullen och häll i mjölken. Sjud soppan 5-10 minuter tills fiskbitarna är vita och fasta. Smaka av med salt och tillsätt dill och apelsinskalet om så önskas.