Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vatten + 1 tsk salt
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • 3 dl couscous förkokta
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 st kryddiga korvar som chorizo eller kabanossen – eller vanlig grillkorv

Gör så här

1
Finhacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Fräs lök- och paprikahack sakta mjukt och glansigt i olja på svag värme i stekpanna.

2
Koka under tiden upp vatten med salt och saffran i en gryta, gärna plastbelagd. Dra kastrullen från plattan och rör i couscous. Nu ska grynen svälla 4-5 minuter tills de dragit åt sig all vätska. Tillsätt smör eller margarin och rör om igen. Blanda i lök- och paprikahack . Servera med grillad eller stekt korv och någon färdig kryddstark sås.

3
Tips: Det är lätt att laga till en kryddig sås. Fräs en finhackad lök och några finhackade vitlöksklyftor i lite olja i låg vid panna på svag värme.Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 paket/burk passerade tomater, lite finhackad färsk chilipeppar, 1/2-1 tsk salt, 1/2 tsk timjan, 1 tsk mald koriander och 1/2-1 krm kajennpeppar. Sjud det hela sakta cirka 10 minuter. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.


Kommentar:
Den här enkla idén till snabbmat är knyckt från ett receptblad som fanns på Super GB, en av de stora butikskedjorna i Bryssel.
Fort klart blir det med couscousgryn i paket som det står precooked (förkokta) på – färdiga på 5 minuter.