Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 kokta, kalla och mosade potatisar
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 4 citronskivor
  • Couscous:
  • 2 tomater, grovhackade
  • 1 dl tunna purjoringar
  • 1 finhackad vitlök
  • 1 msk olja
  • 2 dl couscous
  • 3 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning

Gör så här

1
Blanda färsen väl med salt, peppar, potatis och rosmarin. Platta till burgare och grilla under ugnsgrillen 4 minuter på varje sida, eller stek i panna. Lägg på citronskivorna när burgarna vänts.

2
Fräs tomat, purjo och vitlök 2-3 minuter i olja. Rör ner couscous. Häll på kokande buljong, lägg på lock och ställ åt sidan i 7 minuter. Rör upp före servering.


Kommentar:
Hjärtat tycker bättre om matolja än fast fett. Grönsaker blir speciellt goda när de får fräsas i olja.