Du behöver
-   1 stort blomkålshuvud (ca 750 g)
 5 cm purjolök
 1 liter vatten
 1 tsk salt
 2 msk crème fraîche
 1 krm vitpeppar
 färsk timjan
Gör så här
                Dela blomkålshuvudet i små buketter, ta med de spädaste gröna bladen. Grovdela purjon. Lägg allt i en kastrull och häll på kallt vatten. Salta. Koka tills kålen är riktigt mjuk, cirka 20 minuter. Ta upp kål och purjo med hålslev i mixer eller matberedare. Mosa till fin puré med lite av kokspadet och crème fraîche. Vispa purén tillbaka i spadet så att det får soppkonsistens. Smaka av med salt och peppar, garnera med timjan.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Gott till: grovbrödsmacka med ost och skinka.