Du behöver

    4 portioner
  • 300 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl grädde
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl småbladig spenat
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

1

Putsa och strimla kycklingen. Salta och peppra runt om.

2

Strimla purjolöken. Skala och finhacka ­löken. Kärna ur och strimla äpplet.

3

Hetta upp smör och curry i en gryta och fräs kycklingen i ett par ­minuter. Tillsätt grönsaker och äpple och fräs ­vidare i ett par minuter.

4

Tillsätt tomater, vatten, grädde och fond. Koka samman i ca 4 minuter. Rör i honung och tillsätt spenat och persilja.