Du behöver

    4 portioner
  • 900 g kycklingben
  • 2 majskolvar
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk flytande honung
  • Paprikaröra
  • 100 g valnötter
  • 500 g grillade paprikor på burk
  • 3 ½ dl riven parmesan
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • salt

Gör så här

1

Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Torka av kycklingbenen och lägg ner dem.

2

Grilla först på direkt värme så att kycklingen får färg, sedan på indirekt värme till en innertemperatur på 70–75°. Vänd ofta. Eller stek på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen på 200° i 35–40 minuter.

3

Slanta majskolvarna. Grilla tills de fått fin färg.

4

Tvätta potatisen och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla den mjuk. Salta.

Paprikaröra
5

Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta strax under ­ugnens mitt i 4–5 ­minuter på 225°.

6

Låt paprikorna rinna av. Mixa paprikor och nötter. Rör ner parmesan och olja. Tillsätt citronsaft och vitlök. Smaka av med salt.