8 bitar

Du behöver

  • 6 äpplen
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 rulle utkavlad färsk smördeg
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk malen kanel

Garnering och servering

myntakvistar
1 ½ dl kolasås på tub
5 flingsaltskorn

Gör så här

1

Skär äpplena i 4 klyftor och ta ur kärnhusen. Skär klyftorna i tunna skivor. Ringla över citronsaft så att de inte mörknar.

2

Rulla ut smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Lägg äppelskivorna omlott i grupper över degen. Lämna en 6 cm bred degkant runt om.

3

Pensla äppelskivorna med smält smör och sikta över hälften av florsockret. Vik upp degkanten.

4

Grädda galetten i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna i ca 30 minuter. Pudra över resten av florsockret och kanelen.

5

Garnering och servering: Garnera med mynta och servera med kolasås smaksatt med flingsalt.