Du behöver
- 300 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 3 burk krossade tomater à 400 g
- 1 dl vatten
- 3 msk kapris
- 1 burk stora vita bönor 400 g
- 1 kruka basilika
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt
- 300-400 g pennepasta
- 3 dl riven parmesanost
- 2 st mozzarella
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek löken i olivolja. Tillsätt färs, vitlök och chili. Bryn tills färsen är smulig. Tillsätt tomater och vatten och sjud i ca 20 minuter. Blanda i kapris mot slutet.
2
Skölj bönorna, låt rinna av och blanda ner. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger och salt.
3
Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
4
Blanda pastan med hälften av såsen och 1 dl parmesanost.
5
Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer sås, parmesanost och skivad mozzarella. Upprepa på detta sätt tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager parmesanost.
6
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 20 minuter.
Den här pastagratängen med köttfärs och mozzarella blir garanterat hela familjens favoriträtt.