10 portioner
Du behöver
- 150 g smör
- ca 8 plommon
- 3 ägg
- 150 g mandelmassa
- 1 ½ dl strösocker
- 1 citron, rivet skal
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Garnera med:
18 pekannötter
florsocker
citronmeliss eller ananasmynta
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Dela och kärna ur plommonen.
2
Kör ägg, mandelmassa och socker till en fluffig smet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Blanda ner smör och citronskal. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, som är ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Häll smeten i den smorda och bröade formen. Lägg plommonhalvorna i smeten och garnera med pekannötterna.
4
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan stå 5 minuter innan den lossas från formen. Låt svalna på galler under bakduk. Garnera med siktat florsocker och citronmeliss.