10 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • ca 8 plommon
  • 3 ägg
  • 150 g mandelmassa
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Garnera med:

18 pekannötter
florsocker
citronmeliss eller ananasmynta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Dela och kärna ur plommonen.
2
Kör ägg, mandelmassa och socker till en fluffig smet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Blanda ner smör och citronskal. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, som är ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Häll smeten i den smorda och bröade formen. Lägg plommonhalvorna i smeten och garnera med pekannötterna.
4
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan stå 5 minuter innan den lossas från formen. Låt svalna på galler under bakduk. Garnera med siktat florsocker och citronmeliss.