Du behöver

  • 100 g margarin
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg

Ugn: 225°

Fyllning:

3 dl kaffegrädde
2 st äggulor
0.25 msk maizenastärkelse
1.5 msk socker
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:

frukt i detta fall aprikoser

Det här behövs till 4-6 personer:

Gör så här

1
Finfördela kylskåpskallt margarin i mjölmix blandad med salt. Vispa upp 1 ägg och blanda med den gryniga massan. Forma en rund bulle av degen och kavla ut den till en platta, lagom för en pajform, 23 cm i diameter. Klä formen med degen och nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet till lagom färg i 225° varm ugn i knappt 20 minuter.

2
Till fyllningen behöver du kaffegrädde, 2 äggulor, maizena majsstärkelse och socker. Blanda ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme under omrörning till krämig konsistens. Blandningen får inte koka då skär den sig.

3
Sänk ned kastrullen i kallt vatten så att krämen kallnar och smaksätt med 1 msk vaniljsocker. Tillsätt också 1 dl vispad grädde och klicka ut krämen i pajskalet. Garnera med frukt eller bär, vi valde färska aprikoser.