• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Efter några tuffa år är vi idag de bästa vänner!

  Pernilla Wahlgren är en av våra mest folkkära artister och dottern Bianca är en av landets främsta bloggare. Högaktuella med tv-serien Wahlgrens värld. Hemmets Journal träffar dem för att prata om deras mor- och dotterrelation, som bara blivit bättre med åren.

  Efter några tuffa år är vi idag de bästa vänner!

  Bianca Wahlgren jobbar som bloggare på heltid och Pernilla har som alltid tusen järn i elden. Nu senast aktuella i Wahlgrens värld.

  Pernilla hade under många år fått förfrågan från olika kanaler och med olika upplägg om hon och hennes familj ville ställa upp på en reality-serie. Men det var först i höstas som det kändes rätt i tiden.

  – Och att ständigt vara bevakad av kameror hade jag ju fått erfarenhet av från inspelningarna av Let´s dance, menar dottern Bianca som endast hade tre dagar utan kameror innan hon gick in i projektet Pernillas värld.

  – Jag känner mig väldigt trygg framför kameran och är helt och hållet mig själv, säger hon och Pernilla håller med.

  – Nej, det finns inget alls som är regisserat. Vi lät bara kamerorna rulla på under tiden som vår vardag pågick. Vi ville visa att vi är som vilken annan familj som helst, vi bråkar och vi älskar och går igenom olika situationer tillsammans.

  – Vi bara körde och försökte ha kul på vägen. Man jobbar så mycket och tätt tillsammans med ett och samma filmteam, i vårt fall i femton veckor i sträck, och efter ett tag blir man väldigt trygg med dem, kanske lite för trygg... 

  Både Bianca och Pernilla har känt sig väldigt trygga inför kameran under inspelningen av "Pernillas värld".

  Hur påverkas ni av allt ni läser om er?
  – Det är klart att det är roligt om det står på löpet om man som offentlig person har vunnit Melodifestivalen eller blir hyllad för något. Men när det under många år stod på löpet om mina två olika skilsmässor så barnen kunde läsa, var det allt annat än roligt. Bianca fyller i:

  – Vi har båda otroligt mycket skinn på näsan och jag tror att eftersom vi driver en hel del med varandra och oss själva så tål vi att drivas med. Det vi ibland får höra om oss är ändå så långt ifrån sanningen. 

  Som vaddå?
  – Att vi i vår familj gör saker bara för själva kändisskapet, det är helt fel. Min lillebror Benjamin till exempel, han sitter helst nere i en mörk studio om dagarna och skriver musik. Det är inte en strävan efter att bli känd eller synas. Vi gör alla det som vi mår bra av att göra, sedan har vi bara råkat bli kända på kuppen.

  Förutom att Pernilla driver två klädbutiker i Stockholm, har hon sitt eget klädmärke som säljs i över 150 butiker i landet. Vid sidan av artisteriet och turnén med Sune-showen tar bloggandet och podden, som hon har tillsammans med väninnan Sofia Wistam, en hel del tid.

  – Egentligen är det bloggen som är min största inkomstkälla och det är genom den som en hel del andra jobb tillkommer, som alla mina kokböcker till exempel, utbrister Pernilla som bloggat varje dag i åtta års tid.

  Att Pernilla hållit sig kvar "på toppen" i så många år i en tuff bransch tror hon beror på sin mångsidighet.

  – Jag började som musikalartist, blev sedan pop-artist för att sedan gå tillbaka till musikalscenen. Sedan blev jag barnidol i samband med Nicke och Nilla och nu har jag märkt att jag har en helt ny publik tack vara mina matlagningsböcker och min blogg.

  Trots alla de sysselsättningar Pernilla åtagit sig genom åren är det artist hon främst kallar sig.

  – Huvudsakligen handlar mitt jobb om att underhålla. 

  Pernilla omgiven av sina fyra barn: Benjamin, Bianca, Oliver och Theodor.

  "Familjen är mitt allt"
  Pernilla berättar att maten är ett stort intresse som hon även blivit allt duktigare på. Hennes matlagningsböcker karaktäriseras av lättlagade rätter, enligt henne ska det vara lätt och enkelt att laga god mat. Att hon sedan började designa kläder var ingen slump. 

  – Jag har under många scenuppträdanden designat mina egna kläder och jag vet att efter att jag slog igenom på 1980-talet med mina svarta kläder, nitar och strass blev det snabbt många som tog efter. Och nu när efterfrågan på mina kläder blivit så stor, förstår jag att man har saknat den här sortens kläder. Min stil kan beskrivas med att det är mycket färg, mönster och bra kvalitet som gäller.

  Jobbet är en stor energikälla för Pernilla, men inget slår tiden med hennes fyra barn.

  – Familjen är mitt allt.

  Pernilla beskriver hur hon, barnen och deras flick- och pojkvänner brukar laga mat tillsammans och inte sällan åker gitarren fram. Trots åldersskillnaden mellan äldsta och yngsta sonen har de roligt tillsammans.

  – Oliver och Theo har fotbollsintresset gemensamt och det är underbart att se hur alla syskon hittar sådant de kan mötas i. Den kärleken, syskonkärleken blir man lycklig av att se på.

  – Ja, Theo är allas vår lilla älskling, flikar Bianca in och lyser upp alldeles speciellt.

  – Vi har kul tillsammans, alla tycker om att skoja och driver ganska rejält med varandra. Just att jag skrattat tillsammans mycket med mina barn tror jag de uppskattar mest med mig. De har även sagt att de älskat att vara med mig på mina turnéer.

  Största bristen i rollen som mamma tror Pernilla är att hon sett igenom fingrarna när det gäller läx-biten.

  – Nej, någon skolmamma ska jag villigt erkänna att jag aldrig varit. Och jag ska inte heller sticka under stolen att jag köpt läxhjälp. 

  – Jag är pedant, mamma är slarvig – det kan skapa konflikter, säger Bianca

  Nära relation
  Pernilla och Bianca skrattar tillsammans under intervjun och där den ena slutar tar den andre vid. Känns mer som två bästisar än mor och dotter.

  – Jag tar hellre med mamma ut och äter en kväll än mina kompisar. Vi har en otroligt nära relation och kan prata om precis allt med varandra. Och så har vi så sjukt kul ihop. Mammas humor smittar av sig på alla. En stark personlighet, helt enkelt, konstaterar Bianca. 

  Men så finns det bitar som Bianca kan störa sig på hos Pernilla, inte minst då de fortfarande bor under samma tak.

  –Vi är så olika när det kommer till ordningssinnet. Jag har rutiner för allt, är otroligt noggrann och gör listor för allt. Skulle inte kunna leva utan en almanacka. Allt det där kommer från min organiserade och pedantiska pappa. Mamma behöver aldrig en kalender och är mer ostrukturerat lagd, menar Bianca och Pernilla håller med.

  – Jag packar fort, allt går snabbt, min handväska är en enda röra och det finns inga rutiner. Jag kan ha 6000 olästa mejl i min inkorg när jag går och lägger mig medan Bianca får panik om inte hennes inkorg är tom innan hon somnar.

  – Min dotter är en riktig humörmänniska. När man öppnar dörren till huset kan man på en gång känna vilket humör hon är på. Är hon på bra humör är hon superglad, ljus är tända och stämningen är harmonisk.

   

  Bianca är otroligt barnkär och hoppas på att kunna få bli mamma snart.

  Bianca haft det tufft under många år då hon lidit av ätstörningar och känslan av att vara ful och inte duga som hon är.

  – Egentligen började det så tidigt som på dagis och jag blev nog inte fri förrän i samband med Let´s dance. Men än idag kan jag tampas med dåliga dagar. Bulimi, den formen av ätstörning som jag brottats med är ju den form som kanske lättast går att dölja. Det tog tid innan familjen förstod vad jag kämpade med eftersom jag satt med vid matbordet och åt av hjärtats fröjd.

  – Ja, hon dolde sjukdomen och inte ens jag kunde se symtomen. Bianca och jag hade samtidigt en svår period på varsitt håll och vi hade under många år svårt att mötas och prata som vi kan idag. Det fanns tillfällen då vi inte pratade med varandra alls och eftersom Biancas pappa bor utomlands kunde hon inte heller "bara dra" till honom och få stöd. Jag hade gått igenom mina separationer och hon sökte en bekräftelse från mig som hon inte tyckte att hon fick, säger Pernilla som upplevde en krävande tid då tre av hennes barn var tonåringar. Hon fick ta en hel del på sina axlar, både praktiskt, känslomässigt och ekonomiskt.

  – Men när jag väl berättade om mina ätstörningar var du och hela familjen otroligt lyhörda. Det är ju ni som lyft mig och som hjälpt mig att fokusera på de positiva bitarna, säger Bianca som idag är lycklig och kär i sin pojkvän Philippe som hon varit tillsammans med i snart 3 år.

  – Han gav mig den bekräftelse jag länge sökte och även om han bor i London så känner jag mig väldigt kär, jag är lyckligt lottad. Sedan två år tillbaka har mamma och jag en superbra relation, säger Bianca vars största dröm nu är att få bli mamma.

  – Jag är så otroligt barnkär och jag hoppas kunna få bli mamma snart. Jag drömmer också om att få jobba med management på ett skivbolag och önskar även starta en välgörenhetsorganisation.

  Tre generationer. Mormor Christina Schollin tillsammans med Pernilla och Bianca.

  Gillar singellivet
  Pernilla lever som singel och är van vid att bli ihop-parad med olika män.

  – Ja, det är ett himla tjat. Men just nu har jag helt enkelt svårt att se en man sitta hemma i vår soffa. Men dyker kärleken upp så är det självklart en bonus i kanten. Jag är så otroligt självständig och måste nog lära mig att bli lite omhändertagen av någon. Jag vill inte träffa någon bara för att ha någon eller för att det ska vara praktiskt. Nästa gång vill jag verkligen falla ordentligt och bli ordentligt pirrig och kär. Men ärligt talat så går jag inte runt och längtar, kanske tack vare att jag aldrig är ensam. Jag har alltid barnen runt omkring mig och jag umgås hellre med dem än springer runt på dejter. 

  Pernilla berättar att alla lögner och svek som hon har gått igenom har gjort att hon tappat glädjen till livet litegrann:

  – Tack vare mina barn, familjen och mina vänner blev jag aldrig bitter och känner åter livet i mig. Sedan har jag nog min positiva syn på livet och humorn att tacka för. Jag tror verkligen att skratt och humor kan hela en människa, även om den är i sorg.

  Bianca fyller i:

  – Det känns lite som att om en kvinna är singel blir det en större grej än om en man är singel och gör karriär, det blir liksom inte lika stor press på honom att han ska träffa någon.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!