4 portioner
Du behöver
- 500 g färskpotatis
- 4 ägg
- 400 g varmrökt lax
- 150 g sugarsnaps
- 1 fänkål
- 200 g cocktailtomater
- 100 g bladspenat
- 2 gula knipplökar
- 1 dl svarta oliver utan kärnor
- 2 msk finhackad bladpersilja
- 1 msk finhackad basilika
Dressing
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk citronsaft
- 4 msk olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka äggen krämiga i ca 7 minuter. Ta bort skinnet från laxen och dela den i mindre portionsbitar.
- Dela sugarsnaps på längden i två delar. Skär fänkålen i tunna skivor och dela tomaterna i halvor. Skär löken i tunna skivor och strimla även skaftet. Skär potatisen i mindre bitar. Skala och dela äggen i halvor.
- Varva alla grönsaker på ett fat och toppa med lax, ägghalvor, oliver och hackad persilja.
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål och servera vid sidan av salladen.