4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 400 g varmrökt lax
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 fänkål
  • 200 g cocktailtomater
  • 100 g bladspenat
  • 2 gula knipplökar
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 msk finhackad basilika

Dressing

  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka äggen krämiga i ca 7 minuter. Ta bort skinnet från laxen och dela den i mindre portionsbitar.
  2. Dela sugarsnaps på längden i två delar. Skär fänkålen i tunna skivor och dela tomaterna i halvor. Skär löken i tunna skivor och strimla även skaftet. Skär potatisen i mindre bitar. Skala och dela äggen i halvor.
  3. Varva alla grönsaker på ett fat och toppa med lax, ägghalvor, oliver och hackad persilja.
  4. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål och servera vid sidan av salladen.