4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1/2 lime, pressad saft och finrivet skal
  • 3 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

Till salladen

  • 2 msk olivolja
  • 300 g majs, fryst och tinad
  • 2 avokador
  • 1/2 gurka
  • 8 rädisor
  • 150 g cocktailtomater
  • 100 g salladsskott

Dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 lime, pressad saft och finrivet skal
  • 3 msk finhackad färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • nachos

Ugn: 200⁰

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. I en bunke, häll ner paprikapulver, oregano, chilipulver, riven vitlök, finrivet limeskal, limesaft och olivolja. Krydda med lite salt och peppar och blanda.
  2. Pensla kryddblandningen över kycklingen på båda sidor och stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk olivolja, rosta majsen tills den fått lite färg, rör då och då och krydda med lite salt. Häll upp i en skål att svalna.
  4. Dela avokadon på mitten, kärna ur och skär i skivor. Dela gurkan i mindre bitar och skär rädisorna i skivor. Dela tomaterna i halvor. Varva salladsskott med avokado, gurka, rädisor, tomat och rostad majs.
  5. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
  6. Skär kycklingen i portionsbitar när den svalnat något och fördela ut över salladen. Servera med dressingen vid sidan av, tillsammans med nachos.