4 portioner
Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1/2 lime, pressad saft och finrivet skal
- 3 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Till salladen
- 2 msk olivolja
- 300 g majs, fryst och tinad
- 2 avokador
- 1/2 gurka
- 8 rädisor
- 150 g cocktailtomater
- 100 g salladsskott
Dressing
- 2 dl gräddfil
- 1/2 lime, pressad saft och finrivet skal
- 3 msk finhackad färsk koriander
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- salt och svartpeppar
- Till servering:
- nachos
Ugn: 200⁰
Gör så här
- Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. I en bunke, häll ner paprikapulver, oregano, chilipulver, riven vitlök, finrivet limeskal, limesaft och olivolja. Krydda med lite salt och peppar och blanda.
- Pensla kryddblandningen över kycklingen på båda sidor och stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk olivolja, rosta majsen tills den fått lite färg, rör då och då och krydda med lite salt. Häll upp i en skål att svalna.
- Dela avokadon på mitten, kärna ur och skär i skivor. Dela gurkan i mindre bitar och skär rädisorna i skivor. Dela tomaterna i halvor. Varva salladsskott med avokado, gurka, rädisor, tomat och rostad majs.
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
- Skär kycklingen i portionsbitar när den svalnat något och fördela ut över salladen. Servera med dressingen vid sidan av, tillsammans med nachos.