4 portioner
Du behöver
- 2 dl müsli
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- ¼ tsk flingsalt
- 150 g smör
Fyllning
- 500 g krusbär
- 2–3 msk strösocker
- 2 msk potatismjöl
Till servering
- 250 g vaniljglass
Ugn: 200⁰
Välj din favorit!
Använd favoritmüsli eller ta vanliga havregryn till pajen.
Gör så här
- Blanda müsli, mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt tärnat smör och nyp ihop till en smulig deg.
- Blanda bär, socker och potatismjöl i en bunke och häll dem i en smord ugnssäker form. Toppa med smuldegen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- Låt glassen stå i rumstemperatur ca 20 minuter. Häll den i en bunke och vispa slät med elvisp. Servera till den varma pajen.