4 portioner

Du behöver

  • 2 dl müsli
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • ¼ tsk flingsalt
  • 150 g smör

Fyllning

  • 500 g krusbär
  • 2–3 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Till servering

  • 250 g vaniljglass

Ugn: 200⁰

Välj din favorit!

Använd favoritmüsli eller ta vanliga havregryn till pajen.

Gör så här

  1. Blanda müsli, mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt tärnat smör och nyp ihop till en smulig deg.
  2. Blanda bär, socker och potatismjöl i en bunke och häll dem i en smord ugns­säker form. Toppa med smuldegen.
  3. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  4. Låt glassen stå i rumstemperatur ca 20 minuter. Häll den i en bunke och vispa slät med elvisp. Servera till den varma pajen.