4–5 bitar
Du behöver
- 175 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 3 ägg
Garnering och servering
- 1 ½ dl vispgrädde
- 3–4 dl blandade bär, t ex smultron, blåbär, hallon, jordgubbar
- 1 msk florsocker
Ugn: 175⁰
Gör så här
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Tillsätt socker och vispa ihop, använd gärna elvisp.
- Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljpulver och salt i en bunke.
- Klä både botten och kanter i en springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Vispa i äggen, ett i taget i smör- och sockerblandningen. Blanda i kakaoblandningen. Häll smeten i formen. Sätt formen på ett galler i mitten av ugnen och grädda kakan 15–20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kallna.
- Toppa kakan med vispad grädde och bär. Garnera med siktat florsocker.