4 portioner
Du behöver
Sås
- 2 krukor koriander
- 4–5 milda röda chilifrukter/spanskpepparfrukter
- 2 vitlöksklyftor
- färskpressad saft av 1 citron
- 1 msk kokossocker
- 1 ½ dl majsolja
- 1 krm salt
Räkor
- 1 förpackning vannamei-räkor, 400 g, kokta och skalade
- 1 msk majsolja
Garnering och servering
- Korianderblad (kan uteslutas)
- Finstrimlat skal av 1 vältvättad citron
- Grillat surdegsbröd
Gör så här
- Finhacka koriander. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Skala och finriv vitlöksklyftorna.
- Blanda citronsaft och kokossocker i en skål. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner koriander, chili och vitlök. Smaka av med salt.
- Grilla räkorna hastigt i oljan, i en stekpanna, ca 1 minut. Låt svalna. Vänd ner räkorna i såsen, täck över och låt marinera minst 1 timme, gärna över natten.
- Garnera med korianderblad och citronskal. Servera med grillat bröd.
Svenska räkor
Vill du använda vanliga svenska räkor – köp stora frysta räkor, tina, skala och vänd i såsen.