4 portioner

Du behöver

Sås

  • 2 krukor koriander
  • 4–5 milda röda chilifrukter/spanskpepparfrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • färskpressad saft av 1 citron
  • 1 msk kokossocker
  • 1 ½ dl majsolja
  • 1 krm salt

Räkor

  • 1 förpackning vannamei-räkor, 400 g, kokta och skalade
  • 1 msk majsolja

Garnering och servering

  • Korianderblad (kan uteslutas)
  • Finstrimlat skal av 1 vältvättad ­citron
  • Grillat surdegsbröd

Gör så här

  1. Finhacka koriander. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Skala och finriv vitlöksklyftorna.
  2. Blanda citronsaft och kokossocker i en skål. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner koriander, chili och vitlök. Smaka av med salt.
  3. Grilla räkorna hastigt i ­oljan, i en stekpanna, ca 1 ­minut. Låt svalna. Vänd ner räkorna i såsen, täck över och låt marinera minst 1 timme, gärna över natten.
  4. Garnera med korianderblad och citronskal. Servera med grillat bröd.

Svenska räkor

Vill du använda vanliga svenska räkor – köp stora frysta räkor, tina, skala och vänd i såsen.