4 portioner

Du behöver

  • 1 stor knippa bladpersilja
  • 1 liten knippa dill
  • 2–3 kvistar mynta
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • Färskpressad saft av 2 citroner
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 portioner kokt bulgur, kall
  • salt, peppar

Garnering och servering

  • 1 förpackning kycklingspett/grillspett
  • 3 msk grovhackade örter, t ex persilja
  • Citronklyftor
  • 5–6 msk olivolja
  • ¼ tsk salladskrydda

Gör så här

  1. Finhacka persilja, dill och mynta.
  2. Skär tomaterna i små klyftor. Skala, dela och strimla löken fint.
  3. Blanda citronsaft och vitlök i en stor bunke. Tillsätt örter, tomater och lök och blanda runt. Vänd ner gryn. Smaka av med salt och peppar. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp minst 30 minuter, gärna 2–3 timmar.
  4. Grilla spetten.
  5. Servera salladen med spett på ett fat. Garnera med grovhackade örter och citronklyftor. Ringla oljan blandad med kryddan över salladen precis inför serveringen.