4 portioner
Du behöver
- 1 stor knippa bladpersilja
- 1 liten knippa dill
- 2–3 kvistar mynta
- 150 g cocktailtomater
- 1 rödlök
- Färskpressad saft av 2 citroner
- 1–2 pressade vitlöksklyftor
- 4 portioner kokt bulgur, kall
- salt, peppar
Garnering och servering
- 1 förpackning kycklingspett/grillspett
- 3 msk grovhackade örter, t ex persilja
- Citronklyftor
- 5–6 msk olivolja
- ¼ tsk salladskrydda
Gör så här
- Finhacka persilja, dill och mynta.
- Skär tomaterna i små klyftor. Skala, dela och strimla löken fint.
- Blanda citronsaft och vitlök i en stor bunke. Tillsätt örter, tomater och lök och blanda runt. Vänd ner gryn. Smaka av med salt och peppar. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp minst 30 minuter, gärna 2–3 timmar.
- Grilla spetten.
- Servera salladen med spett på ett fat. Garnera med grovhackade örter och citronklyftor. Ringla oljan blandad med kryddan över salladen precis inför serveringen.