Portioner
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • Salt, peppar
  • 1 msk sumak
  • 1 msk smör
  • 800 g färskpotatis
  • 50 g smör
  • 1 dl basilikablad
  • Topping
  • 1 dl basilikablad
  • 3 timjankvistar
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl finriven Västerbottens­ost
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Ostkräm
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g färskost
  • 1 dl finriven Västerbottensost
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Servering
  • Sallad
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Putsa köttet och krydda runt om med salt, ­peppar och sumak. Bryn köttet runt om i smör.

2

Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 68°. Låt vila i folie i 10 minuter.

3

Skrubba och koka ­potatisen. Häll av vattnet och ånga den torr.

4

Smält smöret och rör i hackad basilika. Lägg i potatisen och krydda med salt och peppar. Blanda om.

5

Topping: Mixa basilika, timjan, nötter, ost och citronskal.

6

Ostkräm: Mixa crème fraiche, färskost, ost och citronskal till en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar.

7

Skiva upp köttet och lägg på örttoppingen.

8

Servera med slungad potatis, ostkräm och sallad.