Du behöver
- 600 g fläskfilé
- Salt, peppar
- 1 msk sumak
- 1 msk smör
- 800 g färskpotatis
- 50 g smör
- 1 dl basilikablad Topping
- 1 dl basilikablad
- 3 timjankvistar
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl finriven Västerbottensost
- 1 tsk finrivet citronskal Ostkräm
- 1 dl crème fraiche
- 100 g färskost
- 1 dl finriven Västerbottensost
- 1 tsk finrivet citronskal Servering
- Sallad Ugn
- 175°
Gör så här
Putsa köttet och krydda runt om med salt, peppar och sumak. Bryn köttet runt om i smör.
Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 68°. Låt vila i folie i 10 minuter.
Skrubba och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga den torr.
Smält smöret och rör i hackad basilika. Lägg i potatisen och krydda med salt och peppar. Blanda om.
Topping: Mixa basilika, timjan, nötter, ost och citronskal.
Ostkräm: Mixa crème fraiche, färskost, ost och citronskal till en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp köttet och lägg på örttoppingen.
Servera med slungad potatis, ostkräm och sallad.