Tips!
Lägg gärna tårtbottnen i frysen en stund så går det lättare att dela den i tre bottnar.
Du behöver
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- ¾ dl potatismjöl
- 1 ½ tsk bakpulver Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 100 g vit choklad, hackad
- 500 g jordgubbar
- 2 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- Blommor Ugn
- 175°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Värm grädden, den ska inte koka. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Låt stå i kyl över natten.
Rensa jordgubbarna. Mosa 250 g grovt tillsammans med socker. Vispa chokladgrädden för sig och vanlig grädde för sig.
Dela tårtbottnen i tre delar. Bred jordgubbsmos på den första och lite vispad grädde. Lägg på nästa botten och bred på chokladgrädde. Avsluta med sista bottnen.
Bred grädde ovanpå och runt om tårtan. Toppa med resten av jordgubbarna och ätbara blommor.