Tips!

Lägg gärna tårtbottnen i frysen en stund så går det lättare att dela den i tre bottnar.

Portioner
10 bitar

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ¾ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 500 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Blommor
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

4

Fyllning: Värm grädden, den ska inte koka. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Låt stå i kyl över natten.

5

Rensa jordgubbarna. Mosa 250 g grovt tillsammans med socker. Vispa chokladgrädden för sig och vanlig grädde för sig.

6

Dela tårtbottnen i tre delar. Bred jordgubbsmos på den första och lite vispad grädde. Lägg på nästa botten och bred på chokladgrädde. Avsluta med sista bottnen.

7

Bred grädde ovanpå och runt om tårtan. Toppa med resten av jordgubbarna och ätbara blommor.