Portioner
8 bufféportioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis, små
  • 7 dl rapsolja
  • 2 dl gräddfil
  • Flingsalt
  • Dillsill
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • ¾ dl ättiksprit
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 2 förpackningar 5-minuterssill
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

1

Dillsill: Koka upp vatten, socker, ättiksprit och pepparkorn tills sockret lösts upp och låt lagen svalna.

2

Skiva citronen. Skala och skiva löken och skär sillen i bitar. Varva sill, citron, lök och dill och häll på lagen. Låt dra 1 dygn före servering.

3

Tvätta potatisen och koka den mjuk i vatten. Låt svalna något och ånga av ordentligt. Hetta upp oljan i en kastrull till 175°.

4

Fritera ett par pota­tisar i taget i några ­minuter tills de fått lite färg. Låt rinna av på hushållspapper.

5

Lägg upp potatisen på ett fat tillsammans med sill och gräddfil. Strö lite flingsalt över potatisen.