Du behöver
- 3 portionsstora vetekakor
- 1 msk rumsvarmt smör Fyllning 1
- 4 msk leverpastej, bredbar
- 1 msk fast majonnäs
- 1 msk bostongurka Fyllning 2
- 100 g färskost, gärna med vitlök
- 2 msk fast majonnäs
- 1–2 soltorkade marinerade tomater, avrunna och finhackade Garnering
- 1 ½ msk majonnäs
- 1 skiva gravad lax
- 2–3 räkor
- 1–2 skivor hårdost
- 1 skiva lime eller citron
- 2–3 oliver
- Rädisor
- 1 bit ädelost
- 1 babytomat
- 1 skiva salami
- Finhackad dill
Gör så här
Bred smör på vetekakorna.
Fyllning 1: Blanda leverpastej och majonnäs till slät fyllning i en bunke. Blanda i gurkan.
Fyllning 2: Blanda färskost och majonnäs till slät fyllning i en bunke. Vänd ner tomaterna.
Bred fyllning 1 på en vetekaka. Lägg på nästa vetekaka och bred på fyllning 2. Lägg på den sista vetekakan och lägg tårtan på ett serveringsfat.
Garnera med majonnäs, lax, räkor, ost, lime, oliver, rädisor, ädelost, tomat och salami. Strö över dillen.