Portioner
En minitårta, ca 2 portioner

Du behöver

  • 3 portionsstora vetekakor
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • Fyllning 1
  • 4 msk leverpastej, bredbar
  • 1 msk fast majonnäs
  • 1 msk bostongurka
  • Fyllning 2
  • 100 g färskost, gärna med vitlök
  • 2 msk fast majonnäs
  • 1–2 soltorkade marinerade tomater, avrunna och finhackade
  • Garnering
  • 1 ½ msk majonnäs
  • 1 skiva gravad lax
  • 2–3 räkor
  • 1–2 skivor hårdost
  • 1 skiva lime eller citron
  • 2–3 oliver
  • Rädisor
  • 1 bit ädelost
  • 1 babytomat
  • 1 skiva salami
  • Finhackad dill

Gör så här

1

Bred smör på vetekakorna.

2

Fyllning 1: Blanda leverpastej och majonnäs till slät fyllning i en bunke. Blanda i gurkan.

3

Fyllning 2: Blanda färskost och majonnäs till slät fyllning i en bunke. Vänd ner tomaterna.

4

Bred fyllning 1 på en vetekaka. Lägg på nästa vetekaka och bred på fyllning 2. Lägg på den sista vetekakan och lägg tårtan på ett serveringsfat.

5

Garnera med majonnäs, lax, räkor, ost, lime, oliver, rädisor, ädelost, tomat och salami. Strö över dillen.