Du behöver
- 18 skivor formbröd
- 4 msk bredbart margarin Fyllning 1
- 200 g färskost med örter, typ Philadelphia
- 1 1/2 dl fast majonnäs
- 200 g varmrökt laxfilé i bitar
- 1 tsk citronsaft, färskpressad
- Salt och peppar
- 150 g kallrökt lax i tunna skivor Fyllning 2
- 2 dl fast majonnäs
- 100 g färskost
- 4 hårdkokta ägg, skalade och hackade
- Salt, peppar Garnering
- 200 g färskost
- 1-1 1/2 dl vispgrädde
- 100 g kallrökt lax i skivor
- 150 g skalade räkor
- 1 burk stenbitsrom, 80 g
- 1/2 citron, skivad
- 6 gurkskivor
- Färska örter, gärna blommande, t ex timjan
- 1 ask ärtskott
Gör så här
Kantskär brödskivorna och bred på smöret.
Fyllning 1: Vispa ihop färskost och majonnäs till en kräm. Blanda i den varmrökta laxen och rör om till en slät massa. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg ut 6 brödskivor tätt ihop på ett serveringsfat. Bred på laxkrämen. Fördela de kallrökta laxskivorna över fyllningen. Täck med 6 brödskivor.
Fyllning 2: Vispa majonnäs och färskost. Blanda med äggen. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på tårtan. Lägg på resten av brödskivorna.
Lägg färskosten i en bunke och vispa ca 1/2 minut. Vispa i grädden till tjock och krämig konsistens. Bred krämen runt och ovanpå tårtan. Garnera den med lax, räkor, rom, citron, gurka, örter och ärtskott.