Portioner
6–8 portioner

Du behöver

  • 18 skivor formbröd
  • 4 msk bredbart margarin
  • Fyllning 1
  • 200 g färskost med örter, typ Philadelphia
  • 1 1/2 dl fast majonnäs
  • 200 g varmrökt laxfilé i bitar
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • Salt och peppar
  • 150 g kallrökt lax i tunna skivor
  • Fyllning 2
  • 2 dl fast majonnäs
  • 100 g färskost
  • 4 hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • Salt, peppar
  • Garnering
  • 200 g färskost
  • 1-1 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 150 g skalade räkor
  • 1 burk stenbitsrom, 80 g
  • 1/2 citron, skivad
  • 6 gurkskivor
  • Färska örter, gärna blommande, t ex timjan
  • 1 ask ärtskott

Gör så här

1

Kantskär brödskivorna och bred på smöret.

2

Fyllning 1: Vispa ihop färskost och majonnäs till en kräm. Blanda i den varmrökta laxen och rör om till en slät massa. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

3

Lägg ut 6 brödskivor tätt ihop på ett serveringsfat. Bred på laxkrämen. Fördela de kallrökta laxskivorna över fyllningen. Täck med 6 brödskivor.

4

Fyllning 2: Vispa majonnäs och färskost. Blanda med äggen. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på tårtan. Lägg på resten av brödskivorna.

5

Lägg färskosten i en bunke och vispa ca 1/2 minut. Vispa i grädden till tjock och krämig konsistens. Bred krämen runt och ovanpå tårtan. Garnera den med lax, räkor, rom, citron, gurka, örter och ärtskott.