Portioner
6–8 bitar

Du behöver

  • 3 stora Hönökakor (6 halvor)
  • 3 msk rumsvarmt smör
  • Fyllning 1
  • 200 g färskost, t ex Philadephia
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk mangocurry
  • 150 g riven ost, t ex cheddar- eller prästost
  • Fyllning 2
  • 200 g färskost
  • 2 1/2 dl majonnäs
  • 250 g grillat kycklingkött
  • 1 syrligt äpple
  • 1 msk finhackad persilja
  • Topp- och kantkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl majonnäs
  • Finrivet skal av 1 vältvättad citron
  • Garnering
  • 2/3 gurka
  • 75 g parmaskinka
  • 8 vaktelägg, kokta, kylda och skalade
  • 1 klase druvor, ca 50 g
  • 1 msk pinjenötter
  • Ätbara blommor t ex penséer
  • 1 msk plockade timjanblad
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Bred smör på alla kakor.

2

Fyllning 1: Vispa ihop färskost, crème fraiche, majonnäs och mangocurry i en bunke. Blanda i osten. Lägg ihop två halvor till en hel cirkel på ett serveringsfat. Bred på fyllningen och lägg på nästa lager bröd.

3

Fyllning 2: Vispa ihop färskost och majonnäs. Blanda i finhackad kyckling och skalat, finhackat äpple. Blanda i persiljan. Bred fyllningen på smörgåstårtan och lägg på det sista lagret bröd. Slå in tårtan i plastfilm och ställ kallt 2–3 timmar.

4

Vispa ihop ingredienserna till topp- och kantkrämen.

5

Ta ut tårtan, ta bort plastfilmen och bred krämen runtom hela tårtan, på toppen och kanterna. Skiva gurkan och fäst skivorna lite omlott runt hela tårtan. Garnera med parmaskinka, ägg, druvor, nötter och blommor. Strö över timjan och lite nymalen svartpeppar.