Ta ut rundlar!

Med utstickare, som säljs i välsorterade köksbutiker, är det lätt att ta ut brödrundlar. Du kan också använda ett vanligt vinglas som är ca 10 cm i diameter.

Portioner
4 bakelser

Du behöver

  • 12 skivor kavring eller formbröd
  • 4 msk rumsvarmt smör
  • Fyllning 1
  • 200 g färskost, typ Philadephia
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 1/2 msk finhackad dill
  • Fyllning 2
  • 3 dl skagenröra, köpt eller hemlagad
  • Topping- och kantkräm
  • 200 g färskost, typ Philadelphia original
  • 1 dl fast majonnäs
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • Garnering
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 500 g räkor, frysta (stl 80), tinade och skalade
  • 1 burk stenbitsrom, 80 g
  • 4 dillvippor

Gör så här

1

Ta ut 12 rundlar av brödet, ca 10 cm i diameter. Bred smör på alla rundlar.

2

Fyllning 1: Vispa upp färskosten i en bunke. Rör i rom och dill för hand.

3

Bred ut skagenröran på 4 brödrundlar. Lägg på nästa omgång brödrundlar och bred på fyllning 1. Täck med resten av rundlarna. Slå in bakelserna i plastfolie och låt vila i kylskåp 2–3 timmar.

4

Vispa ihop ingredienserna till kantkrämen.

5

Ta ut bakelserna och ta bort plastfolien. Bred krämen runt bakelserna. Rulla dem försiktigt i gräslöken.

6

Placera smörgåstårtabakelserna på var sitt serveringsfat och toppa dem med resten av krämen. Garnera med räkor, rom och dillvippor. Servera genast eller förvara övertäckta i kylskåp till servering.