Ta ut rundlar!
Med utstickare, som säljs i välsorterade köksbutiker, är det lätt att ta ut brödrundlar. Du kan också använda ett vanligt vinglas som är ca 10 cm i diameter.
Du behöver
- 12 skivor kavring eller formbröd
- 4 msk rumsvarmt smör Fyllning 1
- 200 g färskost, typ Philadephia
- 3 msk majonnäs
- 3 msk röd stenbitsrom
- 1/2 msk finhackad dill Fyllning 2
- 3 dl skagenröra, köpt eller hemlagad Topping- och kantkräm
- 200 g färskost, typ Philadelphia original
- 1 dl fast majonnäs
- 1 msk pepparrotsvisp Garnering
- 1 kruka gräslök, finskuren
- 500 g räkor, frysta (stl 80), tinade och skalade
- 1 burk stenbitsrom, 80 g
- 4 dillvippor
Gör så här
Ta ut 12 rundlar av brödet, ca 10 cm i diameter. Bred smör på alla rundlar.
Fyllning 1: Vispa upp färskosten i en bunke. Rör i rom och dill för hand.
Bred ut skagenröran på 4 brödrundlar. Lägg på nästa omgång brödrundlar och bred på fyllning 1. Täck med resten av rundlarna. Slå in bakelserna i plastfolie och låt vila i kylskåp 2–3 timmar.
Vispa ihop ingredienserna till kantkrämen.
Ta ut bakelserna och ta bort plastfolien. Bred krämen runt bakelserna. Rulla dem försiktigt i gräslöken.
Placera smörgåstårtabakelserna på var sitt serveringsfat och toppa dem med resten av krämen. Garnera med räkor, rom och dillvippor. Servera genast eller förvara övertäckta i kylskåp till servering.