Portioner
8 bitar

Du behöver

  • 125 g smör
  • 75 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ¼ dl mandelmjöl
  • 200 g jordgubbar
  • Garnering
  • 25 g vit choklad
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning.

2

Rör i socker, ägg, vaniljsocker och mandelmjöl. Blanda samman till en smet.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter, och smörj kanten. Häll i smeten.

4

Rensa och dela jordgubbarna och lägg dem i smeten.

5

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kallna.

6

Garnera med hyvlad choklad.