Du behöver

  • 150–200 g kycklinglårfiléer
  • 2–3 msk olivolja
  • 1 dl kokt sparris, skuren i bitar
  • 1 dl strimlade soltorkade marinerade tomater
  • 2 portioner kokt pasta, (okokt vikt 150 g)
  • 25 g babyspenat
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt och peppar
  • 75 g riven ost
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • Garnering
  • Färska örter
  • 50 g fetaost
  • Ugn
  • 200⁰

Gör så här

1

Strimla kycklingen och fräs strimlorna i oljan i en kastrull eller stekpanna med hög kant, ca 10 minuter. Blanda i sparrisen och tomaterna och fräs ca 1 minut. Blanda i spenaten och fräs tills den mjuknar, ca 1 minut.

2

Blanda i grädde och mjölk och ge ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Rör i ost och vitlök.

3

Häll allt i en välsmord liten gratängform, jämna till ytan och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills allt är genomvarmt och gratängen fått fin färg.

4

Garnera med örter och servera med smulad fetaost.