Du behöver
- 150–200 g kycklinglårfiléer
- 2–3 msk olivolja
- 1 dl kokt sparris, skuren i bitar
- 1 dl strimlade soltorkade marinerade tomater
- 2 portioner kokt pasta, (okokt vikt 150 g)
- 25 g babyspenat
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- Salt och peppar
- 75 g riven ost
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 1 msk smör, rumsvarmt Garnering
- Färska örter
- 50 g fetaost Ugn
- 200⁰
Gör så här
Strimla kycklingen och fräs strimlorna i oljan i en kastrull eller stekpanna med hög kant, ca 10 minuter. Blanda i sparrisen och tomaterna och fräs ca 1 minut. Blanda i spenaten och fräs tills den mjuknar, ca 1 minut.
Blanda i grädde och mjölk och ge ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Rör i ost och vitlök.
Häll allt i en välsmord liten gratängform, jämna till ytan och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills allt är genomvarmt och gratängen fått fin färg.
Garnera med örter och servera med smulad fetaost.