Du behöver

  • 250–300 g nötfärs
  • 2 msk finhackade rostade hasselnötskärnor
  • 4 msk ricotta eller kesella
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1–2 msk majsolja
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 kvisttomat
  • 1–2 msk olivolja
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • Servering
  • 3 msk pesto, kan uteslutas
  • Färska örter, t ex oregano

Gör så här

1

Blanda färs, nötter, ricotta, salt och peppar. Forma färsen till 8 stora köttbullar. Vänd bullarna i mjölet och bryn dem runtom i oljan, ca 3 minuter, ta av från värmen.

2

Skala och hacka löken. Tärna tomaten.

3

Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt tomaten och fräs ca 1 minut. Smula över buljongtärningen, tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut. Rör i vattnet till önskad konsistens och koka upp såsen.

4

Lägg köttbullarna i såsen, koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Toppa med pesto och örter.