Du behöver
- 250–300 g nötfärs
- 2 msk finhackade rostade hasselnötskärnor
- 4 msk ricotta eller kesella
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
- 3 msk vetemjöl
- 1–2 msk majsolja Sås
- 1 gul lök
- 1 kvisttomat
- 1–2 msk olivolja
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 1 1/2 msk tomatpuré
- 3 dl vatten Servering
- 3 msk pesto, kan uteslutas
- Färska örter, t ex oregano
Gör så här
Blanda färs, nötter, ricotta, salt och peppar. Forma färsen till 8 stora köttbullar. Vänd bullarna i mjölet och bryn dem runtom i oljan, ca 3 minuter, ta av från värmen.
Skala och hacka löken. Tärna tomaten.
Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt tomaten och fräs ca 1 minut. Smula över buljongtärningen, tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut. Rör i vattnet till önskad konsistens och koka upp såsen.
Lägg köttbullarna i såsen, koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Toppa med pesto och örter.