Du behöver

  • 2.5 st äpplen röda, t ex “Aroma”
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk grovstött kardemumma

Havrecrunch

50 g smör
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
2 dl havregryn

Vaniljkräm

2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
0.5 tsk äkta vanilj

Gör så här

1

Havrecrunch Smält smöret i en stekpanna och tillsätt övriga ingredienser. Blanda och rosta under omrörning på medelvärme tills allt har fått fin färg.

2

Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. Dela i mindre bitar.

3

Dela äpplena, kärna ur och skär i mindre bitar. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med råsocker, vatten, citronsaft och kardemumma. Sjud under lock tills äppelbitarna mjuknat men ändå håller ihop. Lägg upp i en skål att svalna.

4

Vaniljkräm Vispa crème fraiche, grädde, florsocker och vanilj till en fluffig kräm.

5

Varva havrecrunch, äppelbitar och vaniljkräm i glas, servera.