Du behöver
- 4 st portabellosvampar stora
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 100 g fÀrsk spenat hackad
- 1 st citron fint, rivet skal
- 100 g mascarpone
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st mozzarellabollar (125g)
- 0,5 dl pankoströbröd
- 1 msk olivolja
Till servering
sallad
bröd
Gör sÄ hÀr
SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Borsta svamparna och lossa foten pĂ„ dem. Hacka fötterna i smĂ„bitar. Skala och finhacka löken. FrĂ€s allt i olivolja tills svampen börjar fĂ„ lite fĂ€rg. VĂ€nd ner spenaten, frĂ€s ytterligare nĂ„gon minut. Ta av frĂ„n vĂ€rmen och lĂ„t svalna lite.Â
LÀgg svamparna med lamellsidan upp i en ugnsfast form. HÀll spenaten i en skÄl. VÀnd ner finrivet citronskal, mascarpone, salt och peppar.
Fördela fyllningen i svampÂarna. Strimla mozzarellan och strö över fyllningen. Toppa med ströbröd.
Ringla över oljan och baka i ugn i ca 30 minuter eller tills fyllningen fĂ„tt fin fĂ€rg.Â
Servering Servera direkt med sallad och lite bröd. Â