Du behöver

  • 4 st portabellosvampar stora
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fĂ€rsk spenat hackad
  • 1 st citron fint, rivet skal
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st mozzarellabollar (125g)
  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 1 msk olivolja

Till servering

sallad
bröd

Gör sÄ hÀr

1

SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Borsta svamparna och lossa foten pÄ dem. Hacka fötterna i smÄbitar. Skala och finhacka löken. FrÀs allt i olivolja tills svampen börjar fÄ lite fÀrg. VÀnd ner spenaten, frÀs ytterligare nÄgon minut. Ta av frÄn vÀrmen och lÄt svalna lite. 

2

LÀgg svamparna med lamellsidan upp i en ugnsfast form. HÀll spenaten i en skÄl. VÀnd ner finrivet citronskal, mascarpone, salt och peppar.

3

Fördela fyllningen i svamp­arna. Strimla mozzarellan och strö över fyllningen. Toppa med ströbröd.

4

Ringla över oljan och baka i ugn i ca 30 minuter eller tills fyllningen fÄtt fin fÀrg. 

5

Servering Servera direkt med sallad och lite bröd. Â