Du behöver

Kyckling

800 g kycklinglårfilé
salt och svartpeppar
4 msk olivolja
1 st citron pressad saft
2 st vitlöksklyftor finhackade
1 tsk paprikapulver
1 st lagerblad
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 nypa chiliflakes
1 krm kanel
1 krm mald muskot

Pilaffris

2 msk olivolja
3 dl basmatiris
1 st vitlöksklyfta finhackad
6 dl vatten

Yoghurtsås

2 dl tjock yoghurt
1 msk tahini sesampasta
1 tsk sesamfrön
1 msk olivolja

Sallad

1 st gemsallad plockade blad
1 st rödlök tunnskivad
1 st granatäpple kärnorna
50 g valnötter
1 st citron klyftad, till servering

Gör så här

1

Kyckling  Lägg kycklingen i en påse, krydda med salt och peppar. Tillsätt olja, citronsaft, vitlök och kryddor. Knyt igen påsen och gnugga in kryddorna. Marinera i kyl i 30 minuter. 

2

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kyckling i en ugnsform och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen, cirka 30 minuter eller tills den är genomstekt.

3

Pilaffris Hetta upp en kastrull med olivolja, fräs vitlöken i en minut, tillsätt riset, fräs några minuter under omrörning. Tillsätt vatten, krydda med salt och peppar. Sjud under lock tills vattnet kokat in. 

4

Yoghurtsås Blanda yoghurt och tahini, krydda med salt och peppar. Toppa med frön och olja.

5

Sallad Varva sallad, lök, granatäpple och nötter på ett fat.

6

Servera kycklingen med ris, sås, sallad och citronklyftor.