Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 st ägg
  • 1 st kokt kall potatis grovriven
  • 3 msk filmjölk
  • 3-4 msk smör och rapsolja

Till garnering

1-2 msk strimlad bladpersilja
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Blanda färs, salt, peppar, lökpulver, chilisås, ägg, potatis och filmjölk väl i en skål.  

2

Forma färsen till jämna, fina bullar på vattensköljt skärbräde.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg i köttbullarna och bryn dem, inte för många åt gången. Skaka pannan så att de blir brynta runtom. Ta upp de brynta bullarna på ett fat. Minska sedan värmen, lägg tillbaka alla brynta bullar i pannan och efterstek utan lock 5–8 minuter. Peppra och strö över persiljan inför serveringen.