Du behöver

Lammfärsspett

500 g lammfärs
finhackade vitlöksklyftor
finhackad röd chili
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
salt och svartpeppar
1-2 msk olivolja

Tomatsalsa

kvisttomater
liten rödlök
1 msk finhackad färsk koriander
citron pressad
3 msk olivolja

Grillade grönsaker

auberginer ca 500 g
1 kg späda morötter
4 msk olivolja
citron saften
finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad persiljakoriander
1 msk malen spiskummin

Till servering

baguette
oliver

Gör så här

1

Lammfärsspett. Lägg färsen i en bunke, tillsätt vitlök, chili, paprikapulver och spiskummin. Krydda med salt och peppar och blanda väl till en smidig färs. For – ma avlånga biffar och kläm fast på grillspett. Pensla med olja och lägg på ett fat, plasta och kyl.

2

Tomatsalsa. Skär tomaterna i min – dre bitar. Lägg i en bunke. Skala och finhacka löken och tillsätt den, koriander, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Grillade grönsaker. Skiva auber – ginen centimetertjockt. Pensla grönsakerna med 2 matskedar olivolja och krydda med lite salt.

4

Blanda 2 matskedar olivolja med citronsaft, vitlök, persilja och spiskummin. Krydda med lite salt och peppar.

5

Grilla grönsakerna tills de är mjuka och fått fin färg. Grilla spetten runtom tills färsen är genomstekt, 5–8 minuter.

6

Lägg upp de grillade grönsa – kerna och ringla över dressingen. Servera spetten med grillade grönsaker, tomatsallad, oliver och baguette.


Kommentar:
I Marocko äts ofta lammspett med en saftig tomatsalsa. Här lägger vi till grillade grönsaker med aromatisk örtolja. Baguette och oliver gör måltiden komplett.